Esiintymistaidot ovat tärkeitä ihan jokaiselle, sillä meidän kaikkien on osattava joissain määrin esiintyä, eläytyä, luennoida tai myydä. Valitettavaa on kuitenkin se, ettei näitä taitoja opeteta liioin koulussa. Tällöin lapsen harrastus on oiva paikka harjaannuttaa esiintymistaitoja ja kaikkea siihen liittyvää, kuten mielikuvitusta ja improvisointia. On tärkeää muistaa, että esiintyminen on hyvin monipuolinen harrastus ja mahdollisuuksia sen toteuttamiseen on useita.
Kun miettii esiintymistä harrastuksena, tulee varsin monelle ensimmäisenä mieleen teatteri. Siinä lapsi tai nuori pääsee kokeilemaan monta uutta asiaa ja opettelee samalla kantamaan vastuuta suuristakin projekteista. Olemme tottuneet esittelemään sivustollamme monenlaisia harrastuksia lapsille ja nuorille, eikä teatteri ole siinä poikkeus. Teatterissa pyörii monenlaisia ihmisiä, joiden kanssa täytyy tulla toimeen, ja tätäkin lapsi pääsee harjoittelemaan teatteriharrastuksensa parissa. Tärkein anti on kuitenkin se, että kaiken ei aina tarvitse mennä täysin käsikirjoituksen mukaan, vaan epäonnistumisia tulee ja niistä myös selvitään.
Moni lapsi tykkää esiintyä, vaikkei harrastaisikaan virallisesti teatteria. Tällöin kotoa saattaa löytyä välineitä jos jonkinmoiseen asusteeseen. Viitat, peruukit, hatut ja erilaiset maskeerausvälineet saattavat tulla tarpeeseen esimerkiksi vappujuhlan aikana tai viimeistään lukion penkkareissa. Esiintyjän ulkonäön tulee olla kunnossa ja peilata hahmoa, jota hänen on tarkoitus kuvata. Tästä syystä kannattaa miettiä kahdesti, mitä vanhoja vaatteita ja asusteita heittää pois, jos ne ovat edes jollain tasolla käyttökelpoisia.
Teatterin lisäksi myös muissa harrastuksissa pääsee esiintymään ja harjoittelemaan samoja asioita kuin teatterissa. Ensinnäkin teatteriharrastuksesta on alettu eriyttää impro-ryhmä, jossa tehdään usein teatteria pienemmällä porukalla komediasketsejä ilman käsikirjoituksia. Tässä pääsee ennen kaikkea heittäytymään ja kokeilemaan luovuutensa rajoja. Toinen esiintymistaitoja kysyvä harrastus on live-roolipelaaminen eli tuttavallisemmin larppaaminen. Siinä voidaan luoda aivan minkälainen maailma tahansa käsikirjoituksen avulla ja näyttelijät, eli pelaajat, ovat samaan aikaan myös toistensa yleisö. Larppaaja pääsee eläytymään hahmoonsa jopa hieman enemmän kuin perinteisessä teatterissa ja hieman roolipelin genrestä riippuen voit päästä esittämään jotain täysin mielikuvituksellista hahmoa.