Mistä rahoitus lastenhuoneen rakentamiseen?

Aina lasten syntymä tai kasvaminen ei aiheuta välttämätöntä tarvetta uuden asunnon hankintaan. Usein omakotitaloon tai rivitaloon voidaan rakentaa lisäsiipi lasta varten. Lisäsiiven tai oman huoneen rakentaminen tai remontoiminen vaatii useimmiten kuitenkin rakennus- tai remontointilainaa. Lastenhuoneen rakentamisen hinta voi nopeasti nousta kymmeniin tuhansiin. Lapsiperheellä harvoin on myöskään niin suuria säästöjä, että ilman lainanottoa voitaisiin rahoittaa lastenhuoneen rakentaminen. Mikäli sinulla on reaalivakuuksia, ja haluat käyttää niitä, niin edullisin lainavaihtoehto yleensä on vakuudellinen kulutusluotto. Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä halua kiinnittää omaisuutta lainan vakuudeksi. Mikäli reaalivakuutta ei syystä tai toisesta ole käytössä, niin vaihtoehtona voi olla vakuudettoman lainan hakeminen.

Tänä päivänä kilpailu lainamarkkinoilla on todella kovaa. Vakuudettomat lainat ovat hyvin suosittuja ja lähes jokainen rahoituslaitos ja pankki markkinoivat niitä asiakkailleen. Suomalaisilla lainamarkkinoilla toimii kymmeniä luottoyhtiöitä. Osa on suomalaisia ja osa ulkomailta rantautuneita. Monet pohjoismaalaiset pankit esimerkiksi ovat laajentaneet toimintaansa Suomeen. Nämä kaikki rahoituslaitokset kilpailevat aktiivisesti asiakkaista. Lisääntyneen kilpailun myötä lainojen korot ja kulut ovat laskeneet, joka tietenkin on lainanhakijoiden mieleen.

Lainakilpailu on saanut aikaan myös sen, että markkinoinnin avulla jokainen laina saadaan kuulostamaan toinen toistaan paremmalta. Luottoyhtiöt esittelevät halpoja korkoja ja kuluttomia lainojaan. Kuitenkin lainamarkkinoinnissa on kysymys aina esimerkkitapauksista. Käytännössä jokaisen asiakkaan kohdalla tehdään henkilökohtainen luottoarviointi, jonka perusteella lainatarjous annetaan. Erot vakuudettomien lainojen koroissa ja kuluissa ovat suuria. Tämän takia lainojen kilpailuttaminen on tänä päivänä lähes välttämätöntä. Lainat kannattaa kilpailuttaa lainojen vertailupalvelun kautta. Rahalaitos on toiminut yli 10 vuotta suomalaisilla lainamarkkinoilla lainanvälittäjänä. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, tarvitsit lainaa 40000 euroa tai 5000 euroa, niin vertailemalla voit vain voittaa. Rahalaitos on vakavarainen ja luotettava rahoitusalan toimija, joka valitsee kaikki yhteistyökumppaninsa tarkasti.

Miten lainojen kilpailutus tapahtuu?

Lainan hakeminen Rahalaitoksen kautta on nopeaa ja helppoa. Ennen kuin alat täyttämään lainahakemusta, niin sinun tulee miettiä tarkasti, että kuinka paljon lainaa tarvitset. Onko tarpeesi lainaa 40000, 30000 vai riittääkö 10000? Tai ehkä vähemmän? Lainaa ei kannata ottaa liikaa, koska ilmaista rahaa se ei missään tapauksessa ole. Toisaalta liian vähäinen lainamäärä voi osoittautua riittämättömäksi. Hae siis lainaa sen verran kuin tarvitset. Hakemuksesi lähetetään yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle. Lainatarjoukset annetaan hakemuksessa kertomiesi tietojen perusteella. Sinulta kysytään tyypillisiä lainanhakutietoja., jotka liittyvät asumiseen, tuloihisi, menoihisi ja olemassa oleviin lainoihisi ja niiden hoitokuluihin. Rahoituslaitokset tekevät henkilökohtaisen luottoarvioinnin sinusta. Sen takia tiedot kannattaa antaa tarkasti. Lainansaantiin ja lainanehtoihin vaikuttaa myös se, että miten olet hoitanut lainojasi aikaisemmin.

Lainahakemuksen jättämisen jälkeen alat saamaan lainatarjouksia. Voit saada niitä monia muutamassa minuutissa, koska suurimmalla osalla pankeista ja rahoituslaitoksista tekoäly käsittelee lainahakemuksesi. Saamasi lainatarjoukset esitetään palvelussa listauksen muodossa. Näet tarjouksen yhteydessä selvinä lukuina lainan koron ja muut kustannukset. Ennen kuin hyväksyt lainan, niin muista lukea luottoehdot huolella. Ennen kaikkea kannattaa laskea, että mikä on lainan todellinen vuosikorko. Lainan todellinen vuosikorko on luku, joka pitää sisällään kaikki lainaan sisältyvät vuosittaiset kustannukset. Näitä ovat esimerkiksi lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut, nostopalkkiot (joustoluotossa) ja niin edelleen.