Mitä pakata lapsen päiväkotireppuun?

Kun lapsi aloittaa päivähoidon, joutuvat vanhemmat miettimään monia asioita ja päivähoidon aloitus saattaakin jännittää yhtälailla aikuista kuin lastakin. Olemme tähän artikkeliin koonneet listan siitä, mitä lapsen päiväkotireppuun kannattaa pakata. Tarkemmat ohjeet saa lapsen omasta päiväkodista.

Sadevaatteet

Sadevaatteet on tärkeää pakata mukaan päivähoitoon. Päiväkodissa ulkoillaan myös sateella, joten on tärkeää, ettei lapsi kastu, vaikka taivaalta putoilisi sadepisaroita. Varmista, että lapsen sadevaatteet ovat oikean kokoiset ja että saappaat pitävät vettä. Saappaita varten mukaan kannattaa varata villasukat. Pakkaa mukaan myös kurahanskat.

Vaipat ja vaihtovaatteet

Jos lapsesi käyttää vaippoja, pakkaa niitä mukaan päiväkotireppuun. Varmista, että vaippoja on riittävästi. Osa päiväkodeista suosii teippivaippoja, koska ne on housuvaippoja helpompi vaihtaa ilman, että lapselta tarvitsee riisua housuja pois. Kun vaipatettavia saattaa ryhmässä olla useita, kannattaa varmistaa, millaiset vaipat hoitajat kokevat näppärimmiksi. Jos perheenne käyttää kestovaipppoja, varmista hoitajilta, millaisia käytäntöjä kestojen käyttöön päivähoidossa liittyy ja pakkaa aina lapselle mukaan riittävästi vaippoja sekä muista viedä käytetyt vaipat kotiin joka iltapäivä.

Mukaan kannattaa pakata myös vaihtovaatteita. Valitse helposti puettavia sisävaatteita vähintään yhden vaatekerran verran. Sukkia voi pakata mukaan useammat.

Sisätossut

Sisätossut ovat päivähoidossa tärkeät liukastumisen estämiseksi. Tarjolla on runsaasti erilaisia kivoja malleja, joista lapsi löytää varmasti mieleisensä.

Unilelu

Jos lapsesi on kovin kiintynyt unileluunsa, voi sen mukaan ottaminen päivähoitoon helpottaa nukahtamista tai rauhoittumista. Kysy kuitenkin etukäteen päivähoidosta, millaisia käytäntöjä omien lelujen mukaan ottamiseen liittyy.

Muista nimikointi!

Päivähoidossa on kerralla paljon lapsia. Tästä syystä lapsen vaatteet ja tarvikkeet saattavat helposti hävitä tai mennä sekaisin muiden lasten vaatteiden ja tarvikkeiden kanssa. Siksi vaatteiden ja tarvikkeiden nimikointi on erittäin tärkeää. Käytä apunasi vaikkapa kynää, näppäriä nimikointitarroja tai silitettäviä nimilappuja, joiden avulla nimikoit lapsesi vaatteet ja tarvikkeet hetkessä. Muista nimikoida myös kengät, saappaat, hanskat ja hatut!