Lastenhuoneen sisustaminen

Lapselle lapsen oma huone on yksi keskeisistä asioista elämästä. Siellä vietetään paljon aikaa, tehdään kotiläksyjä, pidetään yllä harrastuksia kuten lukemista, hengaillaan kaverien kanssa ja muuta sellaista. Siksi on lapselle tärkeää, että hän viihtyy omassa huoneessaan hyvin.

Lapsen huonetta sisustaessa voi kysyä pojalta tai tytöltä itseltään, miltä hän haluaisi huoneen näyttävän ja aloittaa sitten vaikka yhdessä suunnittelemaan siitä tietenkin järkeä käyttäen. Jos lapsi haluaa huoneen seinälle vaikkapa koristemiekan, niin sitä kannattaa varmaan miettiä kahdesti. Tietenkin jos lapsi on vielä hyvin pieni, niin silloin voi joutua itse miettimään alusta lähtien, miltä haluaa lapsen huoneen näyttävän.

Tapetit

Tapetit ovat oiva vaihtoehto lapsen huoneeseen, sillä tapetteja on olemassa niin monia ja niin erilaisia. Tapetilla voi saada huoneeseen ihan omanlaisensa tunnelman, mitä maaleilla ei usein saa aikaan. Yksi vähän uudempi trendi tapeteissa ovat valokuvatapetit.

Valokuvatapetit ovat tapetteja, jotka pohjautuvat valokuviin, jotka on otettu vaikkapa eläimestä tai eri kaupunkien näkymistä. Esimerkiksi New York Cityn mahtavat pilvenpiirtäjät on mahdollista saada omalle seinälle.

Esimerkiksi nettisivulla Kotitapetti on hienoja valokuvatapetteja saatavilla. Sivulla on mahdollista myös tilata itselleen oma tapetti mistä vain kuvasta. Sivustolle ei tarvitse muutakuin seinän koko, jolle tapetin aikoo laittaa, ja ladata kuva sivulle. Lapselta voi vaikka kysyä, että mistä hän erityisesti pitää, ja miettiä siitä, että olisiko olemassa jokin valokuva, joka kuvaa oikein hyvin sitä. Siinäpä vasta loistoidea lapsen huoneen tapetteja koskien.

Perinteisempiä tapetteja on olemassa monissa eri teemoissa, kuten esimerkiksi vaikka autoista tykkäävälle pienelle pojalle voisi ajatella hommaavansa sitä teemaa myötäilevät tapetit, joissa on vaikkapa pieniä autojen kuvioita. Jos taas on pieni tyttö, joka tykkää vaikkapa luonnosta ja sen sellaisesta, voisi tytön huoneeseen laittaa kenties vähän vihreämpää ja luontoa kuvaavaa tapettia, jossa voisi olla vaikka kukkia.

Maalaaminen

Toki myös maalaaminen on aina vaihtoehto ja maalaaminen onkin se hieman perinteisempi sisustuskeino, mutta lapsen huonetta ja kertalaatuisuutta ajatellen tämä rajoittaa hieman valikoimaa, jos ei omaa poikkeavia kykyjä ja osaa vaikkapa maalata itse seinille kuvioita tai muuta sellaista. Myös itse maalaamisessa täytyy olla varovainen, ja hyvin tarkka, ettei sotke kattoa tai lattiaa vahingossa maalilla.

Yksi hauska idea on tietenkin maalata huone yhdessä lapsen kanssa, mutta lasta täytyy vähän pitää luonnollisesti silmällä.

Huonekalut

Huonekalut ovat myös iso osa lapsen huonetta. Lapsen huoneeseen kuuluu tietysti sänky, hyllyjä, mahdollinen kirjoituspöytä/tietokonepöytä jos tällaiselle ei ole omaa huonetta, mahdollinen laatikosto tai yöpöytä, lamppu, ja muuta sellaista.

Sisustussilmällä katsoen kannattaa aina pysyä huoneen värimaailmassa. Jos esimerkiksi seinille on laitettu tummanpunertavan väriset tapetit, niin keltainen lamppu voi hieman erottua joukosta. Tärkeintä tietenkin on, että lapsi viihtyy huoneessa. Jos hänellä on itsellä joku idea, niin sitä ei heti tarvitse sivuuttaa, vaan hänen kanssaan voi ihan järkevästi keskustella asiasta.

Yhteenvetona lapsen huone on lapselle tärkeä osa elämää, ja sen sisustamista kannattaa miettiä vaikka yhdessä lapsen kanssa. Lapsenkin mielipide on tärkeä. Paitsi jos kyseessä on vielä ihan pieni lapsi, niin silloin voi tottakai ottaa itse ohjat käsiin ja sisustaa huone vaikka soveliaalla tavalla joka sopii hyvin lapsille.