Seksi alaikäisen
kanssa on
matkallakin rikos.
Puutu näkemääsi.

Lastensuojelu matkailussa puhuttaa

Syys 16 2014 | Jaa tämä uutinen
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa

Lasten suojelu turistien harjoittamalta seksuaaliselta hyväksikäytöltä on vain yksi osa suurempaa tavoitetta suojella lapsia matkailualalla. Tämän vuoden marraskuussa järjestettävillä World Travel Market -messuilla keskiviikkona 5.11.2014 vastuullisen matkailun paneelin aiheena oli lastensuojelu matkailussa. Keskustelussa pohdittiin, voisiko ja pitäisikö matkailualan toimijoiden tehdä enemmän lasten suojelemiseksi. Lapsityövoiman käytön ja lapsiseksiturismin lisäksi paneeli keskusteli myös esimerkiksi välivuottaan matkustellen viettävien nuorten turvallisuudesta. Paneelin puhujien mietteitä voit lukea myös tästä artikkelista, jossa otetaan kantaa paitsi lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön myös orpokotimatkailuun sekä matkanjärjestäjien asiakkaiden omien lasten suojeluun.

Myös maailman matkailujärjestö UNWTO kiinnittää huomiota lasten asemaan matkailussa. Järjestön koordinoima World Tourism Network for Child Protection -verkosto pyrkii lisäämään ammattilaisten, hallitusten ja matkailijoiden tietoutta aiheesta sekä rohkaisemaan eri tahoja toimimaan eettisesti. Verkoston jäsenet tapaavat vuosittain Berliinin ITB-matkamessuilla.

MATKA 2013 -messuilla lapsiseksiturismi oli näkyvästi esillä, kun Ruotsin ECPATin Helena Karlén puhui aiheesta. Tämä puheenvuoro inspiroi myös Reilun matkailun yhdistyksen ideoimaan ja toteuttamaan Liian pahaa ollakseen totta -kampanjan. Kampanja on osa laajempaa työtä lastensuojelun parantamiseksi matkailualalla. MATKA 2015 -messuilla aiheeseen pureudutaan ammattilaispäivänä, kun Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL ry, Matkatieto sekä Reilun matkailun yhdistys yhdessä järjestävät keskustelutilaisuuden lastensuojelusta matkailussa. Jaamme tiedot tarkemmasta ohjelmasta heti, kun ne julkaistaan.

Olethan mukana tässä tärkeässä työssä. Levitä sanaa!