Seksi alaikäisen
kanssa on
matkallakin rikos.
Puutu näkemääsi.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttörikossarja Suomessa

Loka 17 2015 | Jaa tämä uutinen
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa

Lapsiseksiturismia voi tapahtua Suomessakin, kun henkilö matkustaa joko ulkomailta Suomeen tai Suomen rajojen sisällä paikasta A paikkaan B päätarkoituksenaan käyttää lapsia seksuaalisesti hyväksi.

Helsingin Sanomissa 12.10.2015 julkaistussa uutisessa kerrotaan lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikossarjasta. Helsinkiläismiehen epäillään syyllistyneen vuosina 2007-2014 useisiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin. Uhreja on ainakin 36. He ovat 6–17-vuotiaita tyttöjä ja asuvat eri puolilla Suomea. Osa seksuaalisista hyväksikäytöistä tapahtui netissä kameran välityksellä ja osassa mies on tavannut uhreja ja ollut heidän kanssaan yhdynnässä.

Poliisin mukaan vastaavanlaiset jutut ovat yleistymässä kokoajan ja uhrit ovat iältään entistä nuorempia. Uhrit voivat olla niin poikia, kuin tyttöjäkin.

Liian pahaa ollakseen totta -kampanja tuomitsee kaikenlaisen lapsiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön, niin ulkomailla kuin Suomessakin, oli kyse sitten lapsiprostituutiosta, lapsi-ihmiskaupasta, lapsiseksiturismista, lapsipornografiasta tai lapsiseksishow -bisneksestä.