Seksi alaikäisen
kanssa matkallakin
on rikos.
Puutu näkemääsi.

Kampanjan kunniakkaat kumppanit

Lapsiseksiturismin vastainen työ vaatii kaikkien panosta. Matkailijoiden, lainsäätäjien, yritysten, järjestöjen, viranomaisten ja muiden organisaatioiden yhteistyö on elintärkeää tämän rikollisen toiminnan lopettamiseksi. Liian pahaa ollakseen totta -kampanja on kerännyt kokoon joukon suomalaisia lastensuojelu- ja matkailualan toimijoita, jotka haluavat mukana olollaan kertoa tuomitsevansa lasten hyväksikäytön myös matkoilla. Liity mukaan tähän tärkeään työhön ja ryhdy kumppaniksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tytti.mcveigh(at)reilumatkailu.fi.

Apollomatkat

Apollo on yksi Pohjoismaiden suurimmista matkanjärjestäjistä. Vuodesta 2001 Apollo on kuulunut maailmanlaajuiseen, alunperin sveitsiläiseen, Kuoni-matkakonserniin. 1 000 000 matkustajaa matkaa kauttamme lomamatkoille ympäri maailman. Matkatarjontaamme ovat valmismatkat rantakohteisiin sekä räätälöitävät hotelli+lentomatkat kaupunkikohteisiin.

www.apollomatkat.fi
Aurinkomatkat

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab on perustettu vuonna 1963 ja se kuuluu Finnair-konserniin. Maamme luotetuimman suomalaisen matkajärjestäjän palveluvalikoimaan kuuluvat perinteisten valmismatkojen lisäksi opastetut kiertomatkat, yhdistelmämatkat, räätälöidyt matkat, risteilyt sekä ryhmämatkat. Kestävän matkailun periaatteet ovat Aurinkomatkojen toiminnan ohjenuora. Aurinkomatkat Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 221 miljoonaa euroa ja asiakkaita oli yhteensä lähes 300 000.

www.aurinkomatkat.fi
Carlson Wagonlit Travel (CWT)

Carlson Wagonlit Travel (CWT) on liikematkustuksen laatu- ja markkinajohtaja myös Suomessa. CWT palvelee jokaista asiakasta yksilöllisesti. Avainasemassa on ammattitaitoinen henkilökunta. Onnistumisen mittari on yksinkertainen: asiakastyytyväisyys, jota seurataan säännöllisesti. Tutkimukset osoittavat, että CWT:n asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä. CWT:n tarjonta kattaa liikematkustuksen koko kentän sekä kokous- ja tapahtumajärjestelyt. Vapaa-ajan matkat toimivat nimellä CWT Kaleva Travel.

www.carlsonwagonlit.fi
Eckerö Line

Eckerö Line Ab Oy (perustettu 1994) on suomalainen Helsingin ja Tallinnan välillä säännöllistä laivaliikennettä harjoittava yhtiö, joka kuuluu vuonna 1961 perustettuun Eckerö-konserniin. Yhtiö tarjoaa matkailupalveluita Tallinnan päiväristeilyistä laadukkaisiin hotellimatkoihin sekä rahtipalveluita. Yhtiön laiva m/s Finlandia on Suomen lipun alla Tallinnaan liikennöivä matkustajalaiva ja sillä on oikeus käyttää suomalaisen palvelun Avainlippu-tunnusta. Vuonna 2013 Eckerö Linen matkustajamäärä oli noin 1.127.000 matkustajaa.

www.eckeroline.fi
Finnair

Finnair is specialised in fast connections between Europe and Asia via Helsinki. The airline carries more than eight million passengers annually and connects 13 cities in Asia with more than 60 destinations in Europe. The airline, a pioneer in sustainable flying, operates a young, modern fleet and is the first airline listed in the Leadership Index of the worldwide Carbon Disclosure Project. The only Nordic carrier with a 4-star Skytrax ranking, Finnair has also won the World Airline Award for Best Airline Northern Europe for the past four years running. Finnair is a member of oneworld, the alliance of the world's leading airlines committed to providing the highest level of service and convenience to frequent international travellers.

www.finnair.fi
Finnmatkat

Finnmatkat järjestää vuosittain noin 280 000 valmismatkaa ja se on Suomen suurin matkanjärjestäjä. Vuonna 2014 Finnmatkat täyttää 50 vuotta. TEMA on Finnmatkojen kulttuuriin ja luontoon erikoistunut kiertomatkajärjestäjä. Finnmatkat on osa pohjoismaista TUI Nordicia. TUI Nordic on osa maailman suurinta matkailukonsernia, TUI Travel PLC:tä.

www.finnmatkat.fi
Haaga-Helia

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusaloja ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen

www.haaga-helia.fi
Helmi Liiketalousopisto

Helmi Liiketalousopisto on pk-seudun vetovoimaisin liiketalouden & matkailualan kouluttaja, jolla on virallisen urheiluoppilaitoksen status. Helmi on myös 1. sertifoitua Amadeus-koulutusta tarjonnut oppilaitos maailmassa. Nuorisokoulutuksen spesiaalipolkuja ovat Urheiluakatemia ja Finanssi. Aikuisopintojen keihäänkärkituotteena on Matkaoppaan ammattitutkinto erikoistuotteineen. Opiskelijoita Helmellä on pyöreästi 1000, henkilöstöä 100, neliöitä 10000 ­ ja oma liikuntakeskus Helmi Center.

www.liiketalousopisto.fi
Lumipallo

Suomen kattavin verkkopalvelu hiihtomatkailusta ja lumiharrastamisesta. Lumipallo esittelee hiihtokeskukset lumi- ja säätilanteineen Suomesta ja maailmalta. Palvelussa on helppo vertailla ja löytää itselle sopivat hiihtokeskuskukset ja löytää niihin saatavilla olevat matkavaihtoehdot.

www.lumipallo.fi
Mondo

Mondo on Suomen luetuin matkailulehti, joka antaa uusia matkaideoita maailmalle ja tekee löytöjä jo tutuista paikoista. Kerromme, mitä kaupunkilomalla vaikkapa Berliinissä, Lontoossa tai New Yorkissa, kannattaa kokea juuri nyt sekä missä majoittua ja syödä. Maan parhaiden matkakirjoittajien ja -kuvaajien reportaasit vievät nojatuolimatkalle niin Annapurnan vaellukselle Nepaliin kuin Buenos Airesin kortteleihin. Mondo antaa myös vinkkejä vastuullisten valintojen tekemiseen matkalla.

www.mondo.fi
Napsu

Napsu on vuonna 2008 perustettu matkailuportaali ja matkahakupalvelu, josta löydät äkkilähdöt, valmismatkat, lennot ja hotellit – helposti yhdestä paikasta. Napsusta löydät laadukkaita matka-artikkeleita, -vinkkejä ja kohdetietoutta. Napsusta voit myös lukea vinkkejä kestävään, paikallisia ihmisiä ja luontoa kunnioittavaan matkailuun.

www.napsu.fi
Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka taistelee lasten oikeuksien puolesta laadukkaan ammatillisen työn, lapsipoliittisen vaikuttamisen ja auttamisen kautta. Järjestö tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Nettivihje on Pelastakaa Lapset ry:n ylläpitämä vihjepalvelu, johon internetin käyttäjät voivat ilmoittaa havaitsemastaan mahdollisesti laittomasta aineistosta, erityisesti silloin kun se liittyy lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

www.pelastakaalapset.fi
Plan

Plan on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista lastenoikeusjärjestöistä. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan parantaa heikoimmassa asemassa olevien lasten, erityisesti tyttöjen elämää ja suojelua kehitysmaissa. Työmme pääasiallisia rahoittajia ovat yksityiset, kummitoiminnan ja muiden lahjoitusten kautta mukana olevat ihmiset, ulkoasiainministeriö, EU sekä yritykset. Plan toimii 69 maassa.

www.plan.fi
Rantapallo

Suomen luetuin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut helposti yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, matkablogit sekä äkkilähdöt ja monipuoliset matkahaut.

www.rantapallo.fi
SMAL

Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL on matkatoimistojen, matkanjärjestäjien ja incoming-toimistojen muodostama yhteisö, joka edustaa, edistää ja kehittää matkatoimistosektoria Suomessa. Liitto neuvoo ja ohjeistaa jäseniään ja neuvottelee viranomaisten kanssa alan lainsäädäntöön liittyvissä asioissa. Liitto myös koostaa säännöllisesti tilastoja toimialan kehityksestä sekä kouluttaa ajankohtaisimmista aiheista. SMAL toimii Matka-messujen toimeksiantajana.

www.smal.fi
Suomen Hostellijärjestö

Suomen Hostellijärjestö ry (ent. Suomen Retkeilymajajärjestö) tarjoaa edullisia, turvallisia ja viihtyisiä majoituspalveluja jäsenillemme ja muille matkailijoille Suomessa ja ulkomailla. Hostellijärjestö on perustettu vuonna 1935. Jäseninä on 42 erilaista nuoriso-, opiskelija-, liikunta-, eläkeläis-, ammatti- ja matkailujärjestöä. Suomen Hostellijärjestön verkoston lähes 50 hostellia ovat osa kansainvälistä Hostelling International (HI) -verkostoa, joka kattaa noin 3500 hostellia lähes 90 maassa.

www.hihostels.fi
Tallink Silja

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä.

www.tallinksilja.fi
Tjäreborg

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat Tjäreborgin toimintaa. Tuomitsemme ankarasti kaiken lapsiin kohdistuvan hyväksikäytön muodot ja tuemme kaikkia lakeja, joita on säädetty näiden rikosten estämiseksi sekä näiden rikosten tekijöiden rankaisemiseksi. Tjäreborg toteuttaa ECPAT:in matkanjärjestäjille suunnattua käyttäytymisohjeistusta. ECPAT on kansainvälinen järjestö, joka toimii lasten seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi.

www.tjareborg.fi
UNICEF

UNICEF on maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö. Teemme pitkäjänteistä työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kansallisuudesta, uskonnosta tai poliittisesta vakaumuksesta välittämättä. Työmme perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, jonka tärkein tavoite on perusoikeuksien: terveyden, koulutuksen, tasa-arvon ja turvan takaaminen kaikille lapsille.

www.unicef.fi
Viking Line

Viking Line -konserni pyrkii toimimaan vastuullisesti toimintaympäristöönsä kuuluvissa maissa ja asiayhteyksissä. Konsernin toiminnassa tulee aina näkyä ihmisoikeuksien kunnioittaminen, yhdenvertaisuus, asianmukaiset työehdot, yhteiskuntavastuu ja kestävä ympäristötyö. Toiminnassamme käymme dialogia viranomaisten ja yhteiskunnan kanssa ja noudatamme voimassa olevia lakeja ja säännöksiä. Työskentelemme yhdessä viranomaisten kanssa muun muassa ihmiskauppaa, prostituutiota, salakuljetusta ja muuta rikollista toimintaa vastaan.

www.vikingline.fi